ana menü

SORUMLULUKLARIMIZ


Dünyada 1.2 milyar insanın güvenli su kaynaklarına ulaşamadığı ve az gelişmiş ülkelerde ortaya çıkan hastalıkların %10'nun yetersiz ya da sağlıksız su kaynaklarından kaynaklandığı gerçeği gözönünde bulundurulduğunda,suyun hayati öneminin ne denli boyutlarda olduğu anlaşılmaktadır.Yeryüzündeki suyun %97'si tuzludur. Geriye kalan ve büyük bir bölümü Kuzey ve Güney Kutuplarında buzullar içinde donmuş olan %3'lük tatlı su kaynakları için insanlar, bitkiler, yabani hayat, tarım ve sanayi rekabet etme durumundadırlar.

Son 10 yılda bu kısıtlı su arzı üzerindeki küresel su talebi 6 - 7 kat artmıştır; bu oran dünya nüfusu artış oranının iki katından fazladır. Öte yandan, dünya nüfusunun 2025'de 8.3 milyara, 2050'de ise 10-12 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir. Halen, yoksullar başta olmak üzere, dünyada 2.4 milyar insan yetersiz ve kalitesiz su nedeniyle sağlıksız koşullarda yaşamaktadır. Dünyanın birçok bölgesinde yaşanmakta olana kırsal alanlardan kentlere göç, çok sayıda insanın yeterli sağlık hizmetlerinden, güvenli içme suyundan, çevresel olarak güvenli yaşam koşullarından yoksun alanlarda yaşamalarına sebep olmaktadır. Türkiye su zengini bir ülke değildir.

Uzmanlar ülkemizin 107 milyar m3 su arzına sahip olduğunu vurgulasalar da, mevcut su kaynakları zaman ve mekana göre düzensiz dağılmıştır. Öte yandan ortalama 1300 m3 kişi başına düşen su miktarı ile ülkemiz uluslararası ölçütlere göre su sıkıntısı çeken ülkeler içinde değerlendirilebilmektedir su kaynaklarımızı bilinçli, duyarlı, akılcı, adil ve barışçı biçimde kullanmamız gerekliliğinin bilinci içerisindeyiz.bu nedenle kaçak kuyuların önüne geçilmesi,167 sayılı yer altı suyu kanunu hükümlerine uygun olarak yasal kuyuların açılması konusunda meslektaşlarımız arasında bilincin gelişmesinde katkıda bulunmak temel görevlerimiz arasındadır.







celiksondaj.com © 2007 TÜM HAKLARI SAKLIDIR |TASARIM: VERISIS BILGISAYAR(+ 90 212 424 00 85 )